Solidaritet med Blitz - bekæmp nazisme!

8. september 2013

Den 6. september blev en bruger af Ungdomshusets søsterhus i Oslo, Blitz, angrebet af to nazister. Angrebet resulterede i at brugeren pådrog sig et alvorligt stiksår, men heldigvis er vedkommende udenfor livsfare.

Vi vil gerne udtrykke vores uforbeholdne solidaritet med ofret for denne ugerning, huset Blitz og alle dets aktivister, samt alle i Norge som står sammen mod fascistisk vold og undertrykkelse.

På trods af at nazisterne efter overfaldet blev pågrebet og anholdt viser episoden, at Norge har et alvorligt problem med højreradikale bevægelser. Det er, som bekendt, ikke længe siden at Norge oplevede et - omend meget voldsommere - angreb på venstreorienterede aktivister på Utøya. Ligesom dengang bagatelliserer de norske medier og politiet nu overfaldsmændenes politiske baggrund og motiver, hvilket vi kun kan ryste på hovedet af. De norske mediers vinkel af begivenheden som et mere almindeligt slagsmål viser hvor ignorant et billede de forsøger opstille.

Et politisk overfald er politisk motiveret - punktum.

Højreradikale bevægelser og alt hvad de fører med sig må og skal for enhver pris bekæmpes. Får de lov at vokse frem kan man frygte, at den seneste episode på Blitz ikke var blev den sidste.

Blitz - i har vores fulde solidaritet.
Sammen er vi stærkest mod racisme, fascisme og fremmedhad!
Ungdomshuset


Læs om baggrunden for vores solidaritetserklæring til Blitz hos Projekt Antifa, her og her